19/6/16

370- NOUS GOIGS DE LA MARE DE DÉU DEL LLEDÓ


Aquest dimecres passat dia 8 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, es van presentar a la parròquia del Lledó de Valls, un carpeta dels Goigs de la Mare de Déu del LLedó. La justificació de l'edició correspon a 400 carpetes amb un total de vuit goigs en versió  facsímil i un nou goigs original. 200 exemplars del goigs nou editats en paper especials acolorits a mà. L'edició ha estat promoguda per la parròquia de la mare de Déu del Lledó i la col·laboració de Gogistes Tarragonins, am motiu de la celebració dels 650 anys de la troballa de la Mare de Déu  i el 50è aniversari de la coronació de la imatge.

El recull i l'estudi a anat a cura de Mn. Joan Roig i Montserrat, gogista i poeta, complementen la carpeta diferents notes històriques, a cura de Jordi París, Jordi Tuset, Mn. Joan Font i Àngel Gasol, la impressió ha estat efectuada per Gràfiques Moncunill.

La presentació va anar a càrrec de Mn. Joan Roig i Montserrat, en va fer una presentació excel·lent, comentant-nos l'antigor dels goigs en les diverses composicions i edicions que s'havien fet, també va prendre par en l'acte el president de l'entitat Gogistes Tarragonins presidida per el Sr. Carles Baches. Entitat fundada l'any 1980, que segons explica el propi president va assumir el repte de difondre i promocionar aquest be cultural tant nostre. L'entitat recentment ha estat mereixedora del diploma al mèrit cultural que atorga la Corporació Municipal de Tarragona

Els goigs nous que es presenten son obra de Fra Fidel d'Olot, religiós caputxí que a l'any 1765 escriví la lletra d'uns goigs a la Mare de Déu del Lledó de Valls que ha romàs inèdit fins avui. El jove vallenc, Efrem Llorach n'ha fet el dibuix  on l'orla son dos lledoners amb la imatge de de la Mare de Déu del Lledó i el seu santuari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada