28/6/10

59 - Vallfogona de Riucorb


La vila de Vallfogona de Riucorb està situada en plena vall del Corb, on la combinació de colors al llarg de l’any, entre el conreu de cereal, oliveres, ametllers i les extensions de bosc,
permet gaudir d’un entorn paisatgístic singular.
Els seus boscos són de pi i roure. Encara que té terra de regadiu, predomina l'agricultura de secà principalment d'oliveres. La seva economia també creix a causa de les aigües mineromedicinals que posseeix, explotades en un balneari.

És una ciutat que encara conserva el seu caràcter medieval, fou repoblada pels comtes de Queralt. Es conserva les ruïnes del castell del temps dels templers de 1190. Més tard, al 1312 va passar als hospitalers. Hi ha restes d'un antic Priorat benedictí de Sant Pere dels Bigats del segle XIII.


Església de Santa Maria
 
Església gòtica amb elements romànics, té una portalada romànica, amb capitells capgirats. L'interior és en part gòtic, amb elements d'èpoques posteriors, com el campanar del x XVIII. Destaca a l'interior la Capella de Santa Bàrbera. (1617).

Un dels personatges més famosos de la població va ser Francesc García i Torres, el rector de Vallfogona, ordenat sacerdot a Vic l'any 1605, autor poètic d'estil humorístic, tenia relació amb poetes de l'època com Lope de Vega i amb el bandoler Rocaguinarda, al qual li va dedicar un sonet El millor pillard del cristianisme.

Postals de Vallfogona de Riucorb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada