24/1/11

162 - La Mare de Déu de la Candela i els seus goigs populars

El dia 20/01/2011 va tenir lloc a l'altar de la Mare de Déu de la Candela, la presentació del llibre " La Mare de Déu de la Candela de Valls i els seus Goigs populars", una selecció i comentaris del poeta i gogista Joan Roig i Montserrat.


També varen ser presentats la nova edició del goigs de la Candela estampat en motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 2011 i de l'any Jubilar.
En la presentació fou iniciada per un petit comentari per part dels promotors, tot seguit en Joan Roig va fer una breu síntesis, del valor dels goigs en la seva vessant literari i de devoció popular.

El llibre am un total de 46 pàgines, compren un estudi sobre els diferents goigs dedicats a la Mare de Déu de la Candela de Valls, els seus textos i les diferents edicions que al llarg de la història s'han anat editant.

L'edició ha estat realitzada conjuntament per Gogistes Tarragonins i la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls.

Joan Roig i Montserrat

Sacerdot, poeta i estudiós. Nascut a Felanitx (Mallorca), és rector d'Ulldemolins (Priorat). Com a gogista és autor de nombres lletres de goigs, ha curat l'edicio de moltes carpetes i ha escrit un bon nombre d'estudis i monografies. Cal destacar la seva catalogació dels goigs del poetes insulars i dels gravadors.

Edita: Gogistes Tarragonins i Parròquia de Sant Joan de Valls
Autor: Joan Roig i Montserrat
Impressió Gràfiques Moncunill - Valls
Any: 2011



Nota: Si alguna persona esta interessada en tenir aquesta publicació, pot dirigir-se a l'adreça electrònica següent: info@elmaniati.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada