8/10/12

244 - MARE DE DÉU DE LA CANDELA


Goigs a - la Pro / digiosissima - Imatge de Maria / Santissima, intitulada - de la Candela, que se / venera en la Iglesia Par - roquial de  S. Joan / Baptista de la / vila de Valls.

Gravat i escuts locals. Corondell - orla tipografica, text a dos columnes Valls 1860
Impremta de Francisco Pelliser. 17,5 x 27 - 22x31,5



Goigs a - la pro / digiosissima - imat de Maria / Santissima intitulada - de la Candela, que se / venera en la Iglesia Par - roquial de S. Joan / Baptista de la - Ciutat de Valls.

Gravat i escuts locals. Ornomentació, corondell - orla tipogràfica, text a 2 columnes. Impressió de F. Pelliser. (s. anys, s. ciutat) Valls. 18 x 28 - 22 x 32

"Puix a Valls feu venturosa
i amb vós ningun mal recela:
Maria de la Candela
miaru-nos sempre amororsa"

És el primer text que coneixem, el més antic. Per les edicions i les característiques del lenguatge el podem situar molt a les acaballes del XVIII, o principis del XIX: Sens dubte és és el que més s'ha imprès i més s'ha cantat.

Segons deducciones d'escrites del s.XVIII, adduïts per Mn. Jordi Fort i Gaudí, és molt probable que aquestos Goigs, lletra i música, fossin compostos el 1786 per Mn.Josep Oliver, organista de la parròquia de sant Joan de Valls, que foren publicats en un novena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada