5/10/14

356 -HISTÒRIA DEL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL LLEDÓ





La història del santuari del Lledó de valls vol ser un aportació més al coneixement de l’esdevenir dels vallencs i vallenques al llarg de més de sis-centens anys de vivències religioses i també socials, a través de l’estudi de la seva devoció envers a la Mare de Déu del Lledó.

A questa obra recerca històrica és fruit d’una tasca de mes de dos anys de visitar arxius, remoure documents i consultar les seves fonts, i també d’escoltar les aportacions dels testimonis d’algunes persones i els coneixements d’altres vinculades al nostre santuari del Lledó, tant per a l’estudi com per la devoció.

Així, doncs, tot i l’exhaustiva condició històrica del treball, aquest té una vocació divulgativa que va traspuant a mesura que ens anem endinsant en la seva lectura, per tal de poder comprendre la sentida devoció que la ciutat de Valls i comarca ha dispensat a la seva protectora la Mare de Déu del Lledó.

L’autor

Jordi Tuset i Vallet (Sarral, Conca de Barberà, 1958) estableix la seva relació amb Valls des de ben jove, per raó d’estudis; i aquesta relació culminarà el 1982, quan hi estableix la seva residència.
Obtingué el Premi Rodon-Giró 1998 d’Història Comarcal convocat per la Fundació Ciutat de Valls, pel treball Història del santuari de la Mare de Déu del Lledó de Valls al segle XX.

El llibre:

1a edició 2001
Institut d’Estudis Vallencs
Títol: HISTÒRIA DEL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL LLEDÓ DE VALLS
Autor: Jordi Tuset i Vallet  
Composició i muntatge: Imatge 9 SL.
Impressió: Gràfiques Moncunill, Sl.
ISBN Volum: 84-86083-47-8
Col·lecció: Estudis Vallencs
Volum: XXXIX

En el annex 1 del llibre podem veure un recull de goigs de la Mare de Déu del Lledó pagines 181 a la 186.
En el annex 2  del llibre trobem les representacions i fotos de la Mare de Déu, pagines de la 187 a la 197.

Font: Història del santuari de la Mare de Déu del Lledó, Jordi Tuset i Vallet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada